شناسه کالای وارداتی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول، طی فرآیندهای تجاری به محصولات تخصیص داده میشود.
بازرگانان با مراجعه به بخش «مدیریت درخواست تخصیص ارز» در سامانه جامع تجارت، میتواند نسبت به ایجاد درخواست تخصیص ارز وارداتی و ارسال آن به سامانه جامع ارزی بانک مرکزی اقدام نماید.
واردکننده باید ابتدا اطلاعات مربوط به کالاهای خود و مدارک مربوط به ترخیص کالا را در سامانه ای پی ال آپلود کند. پس از ثبت اطلاعات، او باید هزینههای گمرکی و مالیات مرتبط با ترخیص کالا را در سامانه پرداخت کند.
اداره گمرک در صورت وجود هرگونه مشکلی در فرآیند ترخیص بار به طور مستقیم با گیرنده کالا تماس می گیرد.
در مرحله اول، اطلاعات ثبتسفارش انتخابشده را مشاهده و بررسی کنید و با انتخاب گزینه «بعدی» وارد مرحله بعد شوید.
هر کشوری فهرستی از اقلام و مواردی دارد که اجازه ورود آنها به کشور را نمی دهد. این موارد در دسته کالاهای ممنوعه قرار می گیرند.
گام بعدی: اخذ کوتاژ گمرکی و تعیین مسیر در دایره احراز هویت
یک دیگر از نکات بسیار مهم که باید به آن توجه داشت، ارزش کالای ترخیصی است زیرا هزینه ترخیص کالا ها در مرز های مختلف کشور های دیگر متفاوت است.
در مرحله دوم، واردکننده باید اطلاعات مورد نیاز برای تهیه اسناد را جمعآوری کند.
این مدارک به چندین دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر هستند:
هر کشوری برای ترخیص کالا دارای قوانین و دستوراتی است. هر تاجر و بازرگانی باید با این قوانین آشنایی کامل داشته باشد. شناخت این قوانین به شما کمک میکند تا در سریعترین حالت ممکن کالای خود را از گمرک ترخیص کنید.
واردکننده باید این درخواست را با توجه به نوع مجوز مورد نیاز، ارائه دهد. در نهایت مقامات مربوطه مدارک و درخواست مجوز را بررسی و تصدیق میکنند. این بررسی شامل اطمینان از صحت اطلاعات و استفاده از مدارک معتبر است.
در این فیلد باید مهلت خرید ارز بر حسب روز واردات کالا از چین را مشخص کنید. جهت تکمیل این فیلد نیز با توجه به فیلدهای تکمیل شده قبلی حداکثر مهلتی که میتوانید وارد کنید به شما نمایش داده می گردد.
بله، کالاها قبل از ترخیص در مراحل ورود به کشور ممکن است تحت بازرسی قرار بگیرند. مهم ترین دلایلی که باعث عدم ترخیص کالا از گمرک می شود؟